Conventionele modemerken overproduceren elk jaar tonnen aan overschot van producten. Veel van deze producten moeten uiteindelijk verbrand worden om hun merk exclusiviteit te behouden. Wij van StyleLandia vinden dit een onnodige belasting van het milieu. Hierom hebben wij gekozen voor het “Print On Demand” model, waarbij alleen geproduceerd wordt waar vraag naar is. Door “Print On Demand” te gebruiken verkleinen wij de ecologische voetafdruk voor onze klanten. Zo leveren wij samen met de klanten een bijdrage aan een schonere wereld. 

 

Wist u ? De mode-industrie is niet alleen een van ‘s werelds ergste vervuilers, het is een industrie vol geheimen – en het vernietigen van perfect bruikbare koopwaar in een poging om “Brand Prestige” te behouden is misschien wel het smerigste geheim van allemaal.

In de eenvoudigste bewoordingen van vandaag zijn er meer dingen dan ooit tevoren. Modecycli zijn ook korter geworden vanwege internet en fast fashion, dus er is een druk om constant nieuwe merchandise op de markt te brengen.

Merken vernietigen producten als een manier om exclusiviteit te behouden door schaarste, maar de precieze details van wie het doet en waarom worden niet vaak gepubliceerd.

Dus als je deze twee combineert, bevinden conventionele modemerken zich nu letterlijk op een plek waar ze nergens meer voor dit spul naartoe kunnen, dus verbranden ze gewoon het grootste deel van hun onverkochte voorraad…. Tonnen kleding die jaarlijks in rook opgaat!

Daarom heeft Stylelandia ervoor gekozen om het businessmodel “Print On Demand” te gebruiken. Print on demand (POD), ook wel “on-demand printing” genoemd, is een e-commercemodel waarmee we op maat gemaakte producten kunnen verkopen die pas worden afgedrukt nadat een bestelling is geplaatst.

Met on-demand printen houdt Stylelandia geen fysieke inventaris bij. Ja, we weten dat onze aankoopprijs hoger is, en ja, we moeten een deel van die kosten doorberekenen aan onze klanten, waardoor onze prijzen hoger zijn dan die van de hoofdwinkels. Maar voor ons helpt alleen ‘on-demand printen’ ons op een kleine manier bij te dragen aan het verminderen van kledingverspilling. We hopen dat u bij ons kunt winkelen en op uw beurt kledingverspilling kunt verminderen